top of page
Zoeken

WERKEN IN DE BASILIEK

Vanaf maandag 11 september tot (vermoedelijk) nieuwjaar worden herstellingswerken uitgevoerd in de gewelven en de zolder van de basiliek. De gewelven zullen in die periode niet toegankelijk zijn voor toeristen.

Bij nazicht is gebleken dat een aantal steunbalken aan vernieuwing toe zijn. Nu we een mooi gerestaureerde basiliek hebben is het belangrijk dat dit gebouw regelmatig bouwkundig geïnspecteerd wordt zodat mankementen tijdig kunnen aangepakt worden. Een hele tijd zag het er naar uit dat in de Mariakapel een stelling zou moeten geplaatst worden maar dat zal nu toch niet gebeuren. De aannemer heeft een andere oplossing gevonden.

Voor de basiliekbezoekers zullen deze werken weinig hinder meebrengen.

De toegangsdeur, kant Zwaanstraat, zal wel gedurende de werken gesloten blijven en ook de klokken zullen niet meer luiden. Dit gelui brengt trillingen teweeg en dat moet vermeden worden.

Laten we hopen dat de basiliek weer helemaal in orde is voor de kroningsfeesten van volgend jaar. (Guy De Keersmaecker)

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Comments


bottom of page