top of page
Zoeken

Tafel der Armen


Er zijn ook in ons rijke Vlaanderen veel armen, meer dan we vermoeden. Ze leven ook in onze stad. Hun armoede is vaak onzichtbaar en anoniem. Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen van een aantal gezinnen waar in werkelijkheid veel armoede is.

De plaatselijke ankerploeg van de Basiliekgemeenschap organiseert al verschillende jaren de “Tafel der Armen”.





Dat is een inzamelactie van voeding en verzorgingsproducten voor mensen die het echt niet breed hebben. Wij brengen gedurende de weken van de advent geregeld deze pakketten naar het Centrum voor Menswelzijn, die het best geplaatst zijn om te weten welke gezin wat kan gebruiken


Met de ‘Tafel der Armen’ vragen wij aan onze gelovigen om een voedselpakket samen te stellen met enkele extra producten daarin, en het te deponeren achteraan in de basiliek. Met Kerstmis mag het voor de mensen die moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen ook eens wat feestelijker zijn. We denken dan aan cakes, peperkoek, chocolade, suiker, koffie, thee, cola, fruitsap, wafeltjes, koekjes… Vooral goed kijken naar de houdbaarheidsdatum. Geef alleen maar dingen mee die je zelf over twee maanden nog wilt opeten. Ook onderhoudsproducten zijn welkom en verzorgingsproducten voor de hygiëne. Er is ook altijd veel vraag naar luiers (daar gaat veel geld naar toe). Je kan ook geld geven, het Centrum voor Menswelzijn kan dat zeker goed gebruiken, maar vraagt wel uitdrukkelijk om geen kleding te brengen en ook geen alcohol!

Je kan nog steeds elke dag tot 20 december uw pakket naar de basiliek brengen. Aan de grote ingang van de basiliek staat een tafel waarop je uw pakket kunt plaatsen. Nu reeds veel dank bij voorbaat om zo aan de mensen die het materieel moeilijk hebben ook eens iets extra te geven met de kerstdagen.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

OVER DEZE WEBSITE >

Dit is de officiële website van de katholieke Kerk in Groot-Halle. Hier is heel wat informatie te vinden. Daarnaast ben je welkom met je vragen of opmerkingen op ons onthaal.

Meer info over de pastorale zone vindt u hier.

ONS ONTHAAL >

Dekenstraat 15

1500 Halle

02 356 50 63

onthaal@kerkgroothalle.be

OPENINGSUREN >

alle weekdagen van 9.00 tot 17.00 uur

behalve woensdag en vrijdag tot 12.45 uur

© 2023 OLV van Halle

bottom of page