top of page
Misintentie aanvragen

Heel wat mensen komen naar de kerk om er te bidden of een kaars te branden voor een overledene, voor een zieke of iemand in moeilijkheden, voor familieleden en vrienden, of om te danken. Wij komen naar de kerk met ons lief en leed, met al onze gebedsintenties.

De viering van de eucharistie is de Kerk die bidt tot God. Wanneer u een misintentie aanvraagt, dan vraagt u dat er een eucharistie wordt opgedragen bijzonder voor die intentie. De hele Kerk bidt dan mee voor die intentie, en die wordt vermeld bij de voorbeden. Het is ook mogelijk om dit anoniem te houden.

Net zoals mensen bij het branden van een kaars in een kerk ook een klein bedrag geven, zo is het ook gebruikelijk om bij het aanvragen van een misintentie een "stipendium" te geven. Dit is vastgelegd op 15 EUR.

Praktisch

  1. Of u vult het webformulier hieronder in en maakt 15 EUR over op BE97 4333 1031 5149 van ‘Transit Pastorale Zone OLV van Halle ’. Gelieve echter geen overschrijving te doen zonder eerst de misintentie te hebben aangevraagd.
     

  2. Of u contacteert het onthaal of komt even langs. De contactgegevens en openingsuren vindt u onderaan deze website.
     

  3. Of u vult een voorgedrukt formulier in, dat beschikbaar is in de Sint-Martinusbasiliek aan de kaarsenkapel. Na het invullen van het formulier kunt u dit samen met de 15 EUR in de beschikbare enveloppen deponeren in de offerblok. 

candle-tealight-hand-church_edited.jpg

Misintentie aanvragen 

Ik wens de intentie in de volgende kerk
bottom of page