top of page
Zoeken

Sponsoring voor Mariaprocessie en Kroningsfeesten

Voor het eerst in zes jaar zal volgend jaar, op Pinksterzondag, de Mariaprocessie weer uitgaan. Na onze oproep in de media zijn we er in geslaagd om enkele nieuwe medewerkers te vinden die, samen met ervaren mensen, de processie weer nieuw leven hebben ingeblazen. Het zal in 2024 een bijzondere processie zijn! Ze zal vooral in het teken staan van 150-ste verjaardag van de kroning van het genadebeeld van Onze Lieve Vrouw door kardinaal Deschamps en dit op vraag van Paus Pius IX. In oktober 1874 is deze kroning doorgegaan op het Oudstrijdersplein. Sedertdien wordt om de 25 jaar deze kroning feestelijk gevierd. De laatste keer was dat in 1999. Voor 2024 zijn we een nieuwe feestjaar aan het voorbereiden. Het programma staat praktisch volledig op punt. We voorzien een aantal culturele en religieuze initiatieven zowel in onze basiliek als er buiten. De activiteiten zullen doorgaan van april tot oktober 2024. Het hoogtepunt ligt in het Pinksterweekend. We willen onze basiliek dan omtoveren in een prachtig bloemendecor ! Dit moet een adembenemend effect geven.

Op Pinksterzondag zal onze aartsbisschop Luc Terlinden de hoogmis van 10.00 u. voorgaan en in de namiddag ook mee opstappen in de Mariaprocessie. De apotheose van deze processie zal plaats hebben op hetzelfde Oudstrijdersplein als 150 jaar geleden. Daar zal o.m. in samenwerking met verschillende afdelingen van de Halse Kunstacademie een grootse Mariahulde plaats hebben die zal besloten worden met een toewijding aan Maria door onze aartsbisschop.

Daarna zal het Mariabeeld plechtig terug gebracht worden naar de basiliek.

’s Avonds organiseert het stadsbestuur van Halle een volksfeest op de Grote Markt.

Dit alles kost natuurlijk handenvol geld.

Daarom organiseren we een sponsoractie. We doen een oproep om een gift te storten om deze feestelijkheden te kunnen organiseren.

Iedere gift wordt met veel dank aanvaard. Wie een storting doet zal, vanaf een gift van 50 euro en meer, vermeld worden als steunend lid; vanaf 150 euro en meer wordt u opgenomen in een beschermcomité. Voor wie 300 euro en meer stort voorzien we een reclameblokje in het Kroningskrantje dat begin april in alle brievenbussen van Halle wordt verspreid + ook nog een zitplaatsen op een concert van Kokher op 19 april en zitplaatsen op de eretribune bij de apotheose van de Mariaprocessie op Pinksterzondag.

U kan storten op het rekeningnummer : BE59 4333 0487 1126 (Stichting Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, afdeling 230 pastorale zone Halle). Gelieve als mededeling te noteren : gift voor Kroningsfeesten.

Al bij voorbaat heel veel dank voor uw gift. Veel mensen in Halle en omgeving zijn blij dat de Mariaprocessie weer uitgaat. Daarom durven we rekenen op een milde bijdrage !

Guy De Keersmaecker, deken


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

תגובות


bottom of page