top of page
Zoeken

Sint-Rochuskerk en parochiezaal, een stand van zaken
Het is al een tijdje geleden dat we nog wat info gaven over de stand van zaken bij de restauratie van de kerk en de toekomst van de zaal. Hier gaan we dan…


De kerk

De werken voor de binnenrestauratie gaan goed vooruit. De voorziene einddatum van eind december blijft behouden. In de ‘finale’ zal zeker nog een tandje worden bijgestoken om de eindmeet tijdig te halen (om eens wielertermen te gebruiken…)

Het participatietraject is intussen afgesloten. Op basis van het eindverslag van de trajectbegeleider Parcum heeft de Kerkfabriek een ontwerp van toekomstvisie uitgeschreven die nog wordt besproken met verschillende partners.

Over dat alles volgt meer informatie na de vakantie


De zaal

Zoals eerder gezegd zullen de vieringen en de vergaderingen van verenigingen die tijdelijk in de zaal plaatsvinden na het eind ervan de werken terug naar de kerk en de bijhorende lokalen verhuizen.

Dit betekent dat de zaal terug voor andere doeleinden kan worden gebruikt zodra de verhuis voltooid is, vermoedelijk tegen midden volgend jaar.

Verschillende opties worden momenteel bestudeerd. Op initiatief van de Burgemeester hebben we met verschillende verenigingen die vaak de zaal huurden rond de tafel gezeten. Er bleek duidelijk veel belangstelling voor het heropenen van de zaal voor vergaderingen en eetfeesten door verenigingen.

Anderzijds is er een initiatief van de pastorale zone Halle om een deel van de zaal uit te breiden tot een sociale hulp- en ontmoetingsplek voor hulpbehoevenden. Het bleek in principe ook mogelijk beide pistes samen te realiseren. Ook hierover meer nieuws na het verlof


Zaalverantwoordelijke

Belangrijk daarbij is de vraag wie voor de toekomst coördinerend zaalverantwoordelijke wordt. Na meer dan 12 jaar wens ik de fakkel door te geven aan een nieuwe opvolger.

Vandaar mijn oproep naar kandidaten. Al wie een beetje verstand heeft van contracten, boekhouding en zaalbeheer en geïnteresseerd is om mee te werken aan de uitbouw van het verenigingsleven in Halle is zeker welkom. In de opstartfase zal ik zeker nog een handje toesteken en wat opleiding geven.

Die opvolging is zeker noodzakelijk. Komt die er niet, dan lijkt de toekomst van de zaal sterk gehypothekeerd.

Bent u zelf geïnteresseerd of kan u ons mensen signaleren die het zouden kunnen doen : iedereen welkom.

Hartelijk dank bij voorbaat.

Guido Vanbelle

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Comments


bottom of page