top of page
Zoeken

SACRAMENTSDAG

Donderdag 8 juni viert de Kerk Sacramentsdag. Op deze dag vieren wij dat Jezus op een bijzondere wijze onder ons aanwezig blijft in de eucharistie. We mogen ons voeden met het Woord Gods maar ook in het nuttigen van het Brood des Heren. Dat zijn onze twee krachtbronnen. Zo wil Jezus dicht bij ons komen.

In het Eucharistisch Brood is de verrezen Heer bij ons. De eucharistische aanbidding is een zeer oud gebruik in onze Kerk.

In de basiliek is er elke donderdag van 18.00 u. tot 19.00 u. eucharistische aanbidding waarop alle gelovigen uitgenodigd worden.

Donderdag 8 juni vieren we Sacramentsdag om 09.00 u. in een gezongen eucharistieviering.

Daarna is er Eucharistische Aanbidding tot 18.00 u. Het Heilig Sacrament zal op het altaar staan. Al wie de basiliek die dag binnenkomt wordt uitgenodigd om een tijdje stil te worden bij het H. Sacrament en tot gebed te komen.

Om 18.00 u. sluiten we deze dag van Eucharistische Aanbidding af met een lofdienst en een zegen met het H. Sacrament.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Kommentare


bottom of page