top of page
Zoeken

Nieuwjaarsbrief van uw pastoor

Nieuwjaarsbrief van uw pastoor

 

Beste lezers,

Over enkele dagen laten we weer een jaar achter ons. Hoe ouder je wordt, hoe vlugger de jaren schijnen voorbij te gaan. Aan 2023 zeggen we vaarwel en we stappen, of we nu willen of niet, in het nieuwe jaar 2024. Zoals elk jaar moeten we zeggen dat we niet weten wat dit nieuwe jaar in ons persoonlijk leven zal betekenen. Waarschijnlijk een mengeling van vreugde en verdriet. Onze agenda’s staan nog voor een groot deel blanco.

Tussen Oud en Nieuw blikken we terug op het voorbije jaar. In de media staat men stil bij de ontwikkelingen in de wereld en in de Kerk, maar we staan ook stil bij de oogst van het afgelopen jaar voor ons eigen leven. Ieder lezer kan daar zijn of haar verhaal over vertellen.

Voor mij was het mijn eerste volledig kalenderjaar in Halle. Ik begin mij nu echt thuis te voelen in Halle. In het voorbije jaar heb ik nog veel mensen leren kennen en nog veel aspecten ontdekt van het sociale leven in deze stad.

Zoals ik al dikwijls gezegd heb: ik vind Halle een aangenaam stadje, in vele opzichten. Echt waar! Er is hier een positieve sfeer onder de mensen. In de zomermaanden heb ik zo’n 35 huisbezoeken gedaan bij mensen die op mijn uitnodiging daarvoor zijn ingegaan. Dat vond ik een fijne ervaring! Ook in het nieuwe jaar wil ik graag bij iedereen een bezoekje brengen die mij daarvoor uitnodigt. Ondertussen hebben jullie mij ook beter leren kennen, in mijn sterke kanten maar ook met mijn vele kleine kantjes. Ik ben niet de volmaakte ideale priester, verre van dat.

Het vertrek van priester Servaas in oktober was voor vrijwel iedereen een donderslag bij klaarlichte hemel, een complete verrassing. Vele mensen hadden op één of andere manier een band met hem. Ik wens hem in het nieuwe jaar het allerbeste toe. Dat hem helderheid en inzicht mag geschonken worden over de volgende stap die hij in zijn leven zal zetten.

 

Ik wil zeer bijzonder alle medewerkers danken, de vrijwilligers in onze plaatselijke gemeenschappen en in de verschillende werkgroepen. Er zijn er die heel veel werk verzetten.  Dank daarvoor! Ik zou het wel eens wat meer mogen doen. Dat is echter zo één van mijn gebreken: dat ik te weinig mijn appreciatie uitdruk voor zovele vrijwilligers die zich inzetten voor de pastoraal in onze stad. Al die inzet is niet zomaar vanzelfsprekend.

Veel dank ook aan mijn voorganger Raymond Decoster. Ik apprecieer zijn grote dienstbaarheid en zijn bereidwilligheid om geregeld vervangingen te doen.

 

Ik wil deze dankbaarheid ook uitdrukken op de nieuwjaarsreceptie op donderdag 25 januari om 19.00 u. in het O.L.V-centrum waar iedereen op uitgenodigd is, en vooral alle medewerkers van heel de pastorale zone. Daarover leest u in volgende nummers nog meer.

Wat zal het jaar 2024 brengen? Zoals ik al schreef is nog veel onbekend maar we weten nu toch al dat er drie grote evenementen zullen plaats hebben.

Een eerste grote gebeurtenis zal de heropening van de Sint-Rochuskerk zijn in het weekend van 2-3 maart.  Mooi om zien hoeveel mensen al bezig zijn met de voorbereiding daarvan.  Deze heropening wordt ongetwijfeld een mooi feest.

Een tweede groot evenement zijn al de activiteiten rond de Kroningsfeesten. Om de 25 jaar wordt de kroning van Onze-Lieve-Vrouw van Halle in 1874 luisterrijk gevierd. Volgend jaar vieren we de 150-ste verjaardag daarvan. In de komende weken en maanden zal u via allerlei kanalen geïnformeerd worden over dit feestprogramma.

En de Mariaprocessie zal, na zes jaar, terug uitgaan op Pinksterzondag. Het zal geen gewone processie zijn maar een jubelprocessie waarbij we het parcours volgen van 150 jaar geleden met een groots huldebetoon op het Oudstrijdersplein. Het is op dit plein dat Kardinaal Deschamps 150 jaar geleden Onze Lieve Vrouw heeft gekroond. We hopen dat dit een groots feest wordt !

Daarbuiten zullen er nog allerlei gebeurtenissen plaats hebben waar we bij betrokken worden en dat onze gemeenschap sterker en mooier zal maken.

 

Mogen wij in 2024 voor elkaar een zegen zijn. Dat de verbondenheid onder ons mag groeien. Dat we elkaar verdragen en dat we een steun zijn voor elkaar. Dat we met veel overtuiging en geestdrift verder bouwen aan een gemeenschap waar God echt midden tussen mensen kan wonen.

Ik wens alle lezers een gezegend  nieuw jaar 2024 toe !

Uw pastoor Guy De Keersmaecker

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Comentarios


bottom of page