top of page
Zoeken

Kardinaal De Kesel spreekt in Alsemberg

De pastorale zone Alsemberg en het Davidsfonds organiseren samen een conferentie met Kardinaal Jozef De Kesel die het zal hebben over “Geloof en godsdienst in een seculiere samenleving”. Dat is ook de titel van zijn boek dat in 2021 is verschenen en veel succes kent.

Het zal trouwens die avond te koop worden aangeboden en de kardinaal zal het signeren.


Wie de situatie van de Kerk en het geloof met die van slechts enkele tientallen jaren geleden vergelijkt, ziet hoe fundamenteel die is veranderd.

Het levensgevoel in de westerse samenleving is zeer seculier geworden. De kardinaal probeert deze veranderde situatie te begrijpen. De kerk leeft niet meer in een religieuze en christelijke samenleving. Ze zal zich daarom moeten herbezinnen over haar zending en zich herpositioneren. Wat is haar toekomst hier in onze streken?

Kardinaal de Kesel wil aantonen dat de Kerk zich perfect kan situeren binnen de context van een seculiere en moderne samenleving. Het is niet de zending van de kerk om de wereld te veroveren.Wel is ze geroepen om sacrament voor de wereld te zijn, een teken van Gods liefde.

De Kerk is missionair en moet die liefde van God aan allen bekend maken.


Hoe en waarom hoor je tijdens deze unieke conferentie op woensdag 6 december om 19.30 u. in de zaal De Moriaan, Witteweg 20 vlak bij de kerk van Alsemberg. De toegang is 5 euro, gratis drankje inbegrepen. Iedereen is van harte welkom, ook de mensen van onze zone Halle.
Het liturgisch-catechetisch centrum ‘De Peerle’ zal vanaf 19.00 u. aanwezig zij met een uitgebreide stand van boeken, kaarten, abdij- en kerstproducten.

Het hoeft niet echt, maar voor een vlotte organisatie kan je vrijblijvend uw aanwezigheid melden aan davidsfonds.alsemberg@skynet.be

We zouden deze voordracht een echte aanrader durven noemen.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Comments


bottom of page