top of page
Zoeken

Heropening Sint-Rochuskerk

Na twee-drie jaar sluiting wegens restauratiewerken aan het interieur van de Sint-Rochuskerk zal ze na de winter heropend worden. Eind dit jaar wordt de werf gesloten en zal de kerk terug vrijgegeven worden. De openingsdatum is voorzien in het weekend van 2 en 3 maart. In de maanden januari en februari zal er nog hard gewerkt moeten worden. Er moet gepoetst worden, heel wat verhuisd worden. Nog tal van praktische problemen zullen moeten opgelost worden De kerk moet m.a.w. weer gebruiksklaar worden gemaakt.

Het eerste weekend van maart zal de kerk dan heropend worden voor het publiek. Aartsbisschop Luc Terlinden heeft toegezegd om op zondag 3 maart de kerk in te zegenen en hij zal er ook de eerste eucharistieviering voorgaan.

Zaterdag 2 maart zal de stad met een academische zitting de kerk voor geopend verklaren.

In hetzelfde weekend zijn er ook opendeurdagen. We gaan een brede campagne organiseren om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen voor de opendeurdagen, zeker en vast al de inwoners van de Sint-Rochuswijk. Er zijn al een paar werkgroepjes bezig om van de opening een spetterend gebeuren te maken.


Zoals iedereen weet zal de kerk voortaan ook voor heel wat andere initiatieven kunnen gebruikt worden dan alleen maar de eredienst. De kerk moet als gebouw dienstbaar zijn aan het gemeenschapsleven van de wijk. Het moet een open en onthalend gebouw worden dat onderdak geeft aan heel wat gemeenschapsleven. Ook de lokalen van de kelderverdieping zijn heel mooi gerestaureerd en geven dus voor verenigingen en werkgroepen heel wat mogelijkheden. Er komen al een paar aanvragen binnen om de kerk voor een bepaald initiatief te gebruiken, we ontvangen ook ideeën waar de kerk mogelijks ook kan voor gebruikt worden. Dat getuigt toch van een betrokkenheid. Mensen zijn er mee bezig. We zullen stilaan onze weg moeten zoeken, stap voor stap uitzoeken wat kan maar ook wat niet kan. Hopelijk groeit deze kerk uit tot een echt gemeenschapscentrum !

Guy De Keersmaecker

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Comments


bottom of page