top of page
Zoeken

Een hardnekkig gerucht in Halle

Bijgewerkt op: 15 jun. 2023

Er doet een hardnekkig gerucht de ronde in Halle. De zoneploeg, maar dan vooral de parochiepriesters, zouden er op uit zijn om alle gebouwen, dus ook parochiezalen, te verkopen om er het project Halleluia mee te financieren. Dat willen we met de grootste kracht ontkennen. Halleluia zal sterk gefinancierd worden op basis van giften en sponsoring.

Om een parochiezaal goed uit te baten is een team vrijwilligers nodig die op een bekwame manier de zaal kunnen uitbaten en onderhouden. Vervolgens moet de uitbating een zekere winst kunnen genereren zodat herstellingswerken en eventuele nodige renovatiewerken kunnen worden uitgevoerd. Als er geen vrijwilligers zijn die de zaal uitbaten en er verlies gemaakt wordt, gaan er natuurlijk alarmsignalen aan.


Voor twee parochiezalen zijn we oplossingen aan het zoeken. Dat is vooreerst het

O.L.-Vrouwcentrum. Hier zijn onderhandelingen bezig waarbij we een goede hoop hebben dat de zaal en een paar lokalen ook in de toekomst zullen kunnen gebruikt worden voor de verenigingen. Ook voor de parochiezaal van Sint Rochus in de Melkerijstraat wordt naar een oplossing gezocht. We zullen alles doen wat we kunnen om deze zaal te behouden.

Ik wil bij deze gelegenheid alle medewerkers die zich inzetten voor de uitbating en het onderhoud van de parochiezalen zeer hartelijk danken. Dit vraagt immers een volgehouden engagement en toewijding en ze krijgen niet altijd de dankbaarheid en de waardering waar ze recht op hebben.

Een andere zaak is de verkoop van gebouwen die we niet meer gebruiken of zelfs een beetje in verval zijn geraakt. Dat vinden we een zaak van goed beheer. Of niet soms ?

Guy De Keersmaecker

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

LICHTMIS

LICHTMIS Vrijdag 2 februari vieren we het feest van Lichtmis met een eucharistieviering om 09.00 u.  In het begin van de mis zal iedereen uitgenodigd worden om aan de ingang van de basiliek te verzame

bottom of page