top of page
Zoeken

Concert ‘Nigra sum’ in Villa Servais

Weinig bijbelse boeken uit het Oude Testament roepen zoveel vragen op als het Hooglied, een verzameling van liefdesgedichten. Wat doet een boek dat amper 117 verzen telt en dat geen enkele keer verwijst naar Jahweh of Zijn verbond in de Bijbel? Nochtans behoort het Hooglied sinds mensenheugenis tot de canonieke geschriften.


"Kus me dan, want je liefde is verrukkelijker dan wijn..." Niet erg Bijbels, denkt u? Toch wel! Goed verborgen, midden in het Oude Testament, staat het zwart op wit, in dat mysterieuze boekje dat we "Hooglied" noemen.

Liefde, aantrekking, zelfs een zweempje erotiek: alles wat ons sinds mensenheugenis bezighoudt zonder schroom neergeschreven in 8 kleine hoofdstukjes.

Dat was ook de Middeleeuwers opgevallen, en ongegeneerd vonden de teksten hun weg in dat eeuwenoude repertoire: het Gregoriaans.

Het Gregoriaans koor van der Zennevallei, ‘De Schola Gregoriana Sainnensis’ onder leiding van Joachim Kelecom, en harpiste Lakshmi Matthieu nemen u mee doorheen dat verrassende, ongekende en beetje stoute repertoire in het prachtige kader van de Villa Servais te Halle.

Concerten op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni, telkens om 20u.

Tickets & info: www.gregoriaans-zennevallei.org


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Comments


bottom of page