top of page
Zoeken

Concert ‘Nigra sum’ in Villa Servais

Weinig bijbelse boeken uit het Oude Testament roepen zoveel vragen op als het Hooglied, een verzameling van liefdesgedichten. Wat doet een boek dat amper 117 verzen telt en dat geen enkele keer verwijst naar Jahweh of Zijn verbond in de Bijbel? Nochtans behoort het Hooglied sinds mensenheugenis tot de canonieke geschriften.


"Kus me dan, want je liefde is verrukkelijker dan wijn..." Niet erg Bijbels, denkt u? Toch wel! Goed verborgen, midden in het Oude Testament, staat het zwart op wit, in dat mysterieuze boekje dat we "Hooglied" noemen.

Liefde, aantrekking, zelfs een zweempje erotiek: alles wat ons sinds mensenheugenis bezighoudt zonder schroom neergeschreven in 8 kleine hoofdstukjes.

Dat was ook de Middeleeuwers opgevallen, en ongegeneerd vonden de teksten hun weg in dat eeuwenoude repertoire: het Gregoriaans.

Het Gregoriaans koor van der Zennevallei, ‘De Schola Gregoriana Sainnensis’ onder leiding van Joachim Kelecom, en harpiste Lakshmi Matthieu nemen u mee doorheen dat verrassende, ongekende en beetje stoute repertoire in het prachtige kader van de Villa Servais te Halle.

Concerten op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni, telkens om 20u.

Tickets & info: www.gregoriaans-zennevallei.org


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Er is heel wat aanbod aan bijbelvorming in onze ruime omgeving. En dat is goed. De bijbelinzichten evolueren en zich ‘laven aan de bron’ kan geen kwaad. Ziehier het aanbod: Elke maandagnamiddag van de

bottom of page