top of page
Zoeken

Bijbeluur

Op initiatief van de zoneraad nodigen we iedereen uit voor een uurtje bijbelse vorming in het O.L.-Vrouwcentrum op donderdag 23 november van 19.00 u. tot 20.00 u. De begeleiders van de avond zijn Johan Christiaens en André Gerardy. Het onderwerp van de bijbelavond is :

‘Hoop in barre tijden’.

Eén van de meest gebruikte woorden vandaag is ‘apocalyptisch’. Vinden we in de bijbel een goede strategie om met dat apocalyptische, met de angst voor de ondergang om te gaan en de mens te redden?

We kunnen te rade gaan bij de Bijbelse profeten. Uitingen van hoop zijn daar bij hen te lezen tegen de achtergrond van de zwartste bladzijden uit Israëls geschiedenis. In het bijzonder Jesaja maakt een ontwikkeling door.

Hoop ergens tussen optimisme en pessimisme (Tomas Halik).

Iedereen is van harte welkom en vooral dan de leden van de zoneraad. Na dit uurtje bijbelse vorming gaat de zoneraad door, ook in het O.L. Vrouwcentrum.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Avond voor zorg en rechtvaardigheid

Vorig jaar werden de lectoren in de bloemetjes gezet, dit jaar wil hulpbisschop Koen Vanhoutte de mensen danken die hart en handen geven aan de wens om Gods Rijk dichterbij te brengen. Hij doet hierv

PRAATCAFE DEMENTIE

PRAATCAFE DEMENTIE Praatcafé dementie op donderdag 25 april  om  19.00 u. in Seniorie De Maretak,  Ziekenhuislaan 10 te  Halle met als thema  'De vergeten dementie : een begrijpelijk zicht op Lewy bod

Comments


bottom of page