top of page
Zoeken

Bijbeluur

Op initiatief van de zoneraad nodigen we iedereen uit voor een uurtje bijbelse vorming in het O.L.-Vrouwcentrum op donderdag 23 november van 19.00 u. tot 20.00 u. De begeleiders van de avond zijn Johan Christiaens en André Gerardy. Het onderwerp van de bijbelavond is :

‘Hoop in barre tijden’.

Eén van de meest gebruikte woorden vandaag is ‘apocalyptisch’. Vinden we in de bijbel een goede strategie om met dat apocalyptische, met de angst voor de ondergang om te gaan en de mens te redden?

We kunnen te rade gaan bij de Bijbelse profeten. Uitingen van hoop zijn daar bij hen te lezen tegen de achtergrond van de zwartste bladzijden uit Israëls geschiedenis. In het bijzonder Jesaja maakt een ontwikkeling door.

Hoop ergens tussen optimisme en pessimisme (Tomas Halik).

Iedereen is van harte welkom en vooral dan de leden van de zoneraad. Na dit uurtje bijbelse vorming gaat de zoneraad door, ook in het O.L. Vrouwcentrum.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Op zaterdag 16 december organiseren KWB Sint Martinus Halle en Sint Vincentius Buizingen samen hun kerstfeest vanaf 16.00 u. in het O.L.-Vrouwcentrum. Een perfecte mix van een kerstbezinning, ontspann

In vorig nummer maakten we melding van een avond toerisme-pastoraal op 15 december waar Rudi Mannaerts de kunstvoorwerpen van onze basiliek opnieuw leert ontdekken en hoe je ze kan gebruiken als hulp

bottom of page