top of page
Zoeken

Afscheid organist van de basiliek

Bijgewerkt op: 13 jun.

Frederik Van Rampelberg uit Ninove is 12 jaar organist geweest in de basiliek. Deze winter deelde hij ons mee deze taak niet langer te kunnen opnemen. Hij is door de Jezuïeten uitgekozen om afgevaardigd bestuurder te worden van alle Vlaamse en Nederlandse Jezuïetencolleges. Deze taak zal een grote uithuizigheid vergen en af en toe zal hij ook nog internationale bijeenkomsten moeten bijwonen. En daarbij organist blijven in onze basiliek, waardoor hij elke zondagvoormiddag ook nog eens een hele voormiddag van huis is, werd dan toch wat veel. We begrijpen deze beslissing wel, al zien we hem met lede ogen vertrekken. Frederik was niet alleen een uitstekend organist maar ook een aangenaam man in de omgang, flexibel en zeer toegewijd. Hij heeft een heel stukje Halse kerkgeschiedenis meegemaakt o.m. de sluiting van de basiliek wegens de restauratie. In die periode heeft hij op verschillende andere plekken het orgel bespeeld, o.m. in de Emmaüskerk.

Sedert een jaar hebben we nu een prachtig gerestaureerd orgel in onze basiliek. Frederik heeft er niet lang kunnen van genieten. Spijtig voor hem, maar nog meer spijtig voor ons dat een bekwaam organist ons gaat verlaten. Maar een mensenleven loopt zoals het loopt, en dan moeten er soms beslissingen genomen worden.


Uiteraard willen we op een mooie wijze afscheid van hem nemen. Dat zal gebeuren op zondag 2 juli. Dan zal Frederik voor de laatste keer ons orgel bespelen. Na de mis van

10.00 u. is iedereen uitgenodigd voor een drankje in de lokalen van Halleluia. Tijdens die receptie zullen we hem een geschenk overhandigen waarmee we ook onze grote dankbaarheid willen uitdrukken voor zijn jarenlange inzet.

Hij beloofde dat hij, in geval van nood, nog altijd eens wilt komen vervangen. We noteren alvast goed zijn telefoonnummer.


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Er is heel wat aanbod aan bijbelvorming in onze ruime omgeving. En dat is goed. De bijbelinzichten evolueren en zich ‘laven aan de bron’ kan geen kwaad. Ziehier het aanbod: Elke maandagnamiddag van de

bottom of page