top of page
lambs-supper.jpg

Liturgische
promenade

Het liturgisch jaar begint met de eerste zondag van de Advent en eindigt met het hoogfeest van Christus, Koning van het heelal. Daartussen speelt het hele leven van Jezus zich af. Op 25 maart viert de Kerk het feest van de Aankondiging, precies negen maanden voor Kerstmis, 25 december. Jezus wordt dan geboren, hij beleeft zijn kinderjaren, verkondigt de Blijde Boodschap, roept leerlingen en laat door tekenen zien dat het Rijk Gods nabij is. Hij stelt de eucharistie in op Witte Donderdag, geeft zichzelf uit liefde voor elk mensenkind tot in de dood op het kruis, Hij breekt de mysterieuze ketens van de dood en verrijst op Pasen. Hij keert na veertig dagen terug naar zijn en onze Vader. Het onverhoopte is werkelijkheid geworden: het vuur van de heilige Geest daalt over Maria en de apostelen neer op Pinksteren. De apostelen trekken de hele wereld rond om het Rijk Gods aan te kondigen. Niets kan hen weerhouden, want de dood heeft niet meer het laatste woord. Zelfs leeuwenmuilen slagen er niet in om hen de mond te snoeren.

Tot op de dag van vandaag gebeurt dit. Het Woord van God, dat wij iedere zondag beluisteren, wil ook tot ons spreken. In het voetspoor van de apostelen willen wij, ook in Halle, de Blijde Boodschap vieren en verkondigen. Om ons daar beter op voor te bereiden, vindt er elke donderdagavond een zogenaamde liturgische promenade plaats.

Praktisch

Iedere donderdag van 19.00 tot 19.30 uur in de Sint-Martinusbasiliek, na de geanimeerde eucharistische aanbidding die om 18.00 uur start. Er wordt ingegaan op de verschillende lezingen van de zondag die erop volgt, in het kader van de liturgische tijd. De nadruk ligt op een verdiepend inzicht dat het geloof kan voeden en het hart kan voorbereiden op de komende zondag.

bottom of page